Despre noi

Restaurantul Vlad Dracul este situat in inima renumitului burg medieval Sighisoara, in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas.

Avem o capacitate de 120 de locuri in restaurant si 70 de locuri pe terasa. Aici se pot servi pe langa specialitatile bucatariei internationale, mancaruri romanesti, cum ar fi “Mancarea Printului Dracula” alaturi de palinka ardeleneasca.

In timpul vizitei puteti avea surpriza sa fiti vizitati de renumitul Conte Dracula, in casa acestuia, care are o mare incarcatura istorica, pentru a va ura “Bine ati venit!”

Domnitorul Vlad Dracul a locuit la Sighisoara in casa din actuala Piata a Muzeului. Prezenta sa este dovedita de celebra fresca “portretului cu turban” aflat pe peretele de vest al salonului de la primul etaj. Fresca aflata aici prezinta patru personaje, dintre care unul feminin, in costum vestic si unul in costum oriental cu turban.
In opinia istoricilor de arta, aceasta este singura pictura care il reprezinta pe domnitorul muntean.

Pe langa aceasta pictura, prezenta lui Vlad Dracul la Sighisoara intre anii 1431-1436 este atestata de doua scrisori. Prima de la sfarsitul anului 1431, in care cerea sprijin brasovenilor pentru ocuparea tronului Tarii Romanesti, mentionand ca “…si saghisorenii vin cu mine”. In a doua scrisoare datata in jurul anului 1436, le cerea tot brasovenilor sa trimita la Sighisoara instrumentarul necesar unei monetarii: “…drept aceea au priceput pargarii din Seghisoara ca vreau sa mut herghia (monetaria n.n.) de la voi.” De altfel, aici in burgul de pe Tarnava Mare a batut ducati de argint cu insemnele voievodului: pajura cu cruce pe avers si dragonul pe revers. Se poate spune ca aici s-ar fi nascut si ar fi copilarit renumitul fiu al lui Vlad Dracul si anume Vlad Tepes-Dracula.

Putini stiu insa, ca tatalui sau ii datoraza numele de Dracula. Numele de Dracul l-a primit Vlad, voievodul cel batran, dupa cum este cunoscut in documente, deoarece in anul 1431 la Nurnberg a fost investit de imparatul Sigismund de Luxemburg in ordinul Dragonului, de aici, de la latinescu draco (dragon) a derivat Dracul.

Apelativul Draculea in documentele slavone si Dracula in cele latine, a fost aplicat lui Vlad Tepes deoarece in limba slavona sufixul „-lea” arata filiatia. (exemplu: Radulea este fiul lui Radu) Acest nume starneste azi emotii puternice datorita cunoscutului roman al lui Bram Stroker, intitulat „Dracula”.